torstai 25. huhtikuuta 2013

Maanantain perusturvalautakunta

Ei voi muuta sanoa, ku huh huh! Toiselle nuvakaudelle olen mieki selvittäny tieni ja tällä kertaa edustan nuorisovaltuustoa perusturvalautakunnassa, jonka voin kyllä myöntää olevan melkoinen pyllylihaksien treenauslautakunta! Mulla on tässä keväällä jo muutama kokous ollutkin, mutta ysiluokan kiireiden takia en ole pahemmin ehtinyt tänne blogiin niitä päivittelemään. Nyt kuitenkin viime maanantaina (22. huhtikuuta) oli lautakunnan kokous, jossa tuli istuttua yllättävän lyhyen aikaa - vaan kaks ja puol tuntia!

Meillä oli asialistalla tässä kokouksessa mm. pari esittelyä koskien terveydenhuollon järjestämissuunnitelmaa ja kotihoidon palvelujen hankintaa ja tarjouspyyntöä. Asiat kuulosti mielenkiintoisilta ja kokouksessa nousi monta hyvää huomiota, jotka onneksi vielä tässä vaiheessa saatiin kirjattua muistiin. Omasta mielestäni ainakin kotihoidon palvelujen järjestäminen on nykyään haaste, sillä laatua vaaditaan ja valvotaan tarkemmin, sekä osataan myös vaatia entistä enemmän. Tämän takia sopimuksia tehdessä tulee mielestäni olla hyvin tarkka, sillä pitää löytää sellainen osaaja, joka ei vain osaa hoitaa vanhuksia, vaan myös elää elämää heidän kanssaan - ei vain käväistä nopeasti viemässä ruokaa tai hoitamassa heidän hygieniaa, vaan myös kysyä kuulumisia yms. 
Kävimme myös vähän läpi Rovaniemen kaupungin hyvinvointikertomusta viime vuodelta, jossa näkyi mielestäni hälyttäviä lukuja koulunsa keskeyttäneistä nuorista - nykypäivänä kun on aika in puhua syrjäytymisestä. 

Oon nyt huomannu sen, kun lautakunta (tai lautakunnat...) on vaihtunu viime vuodesta, että miten erilaista on istua jossakin toisessa paikassa. Viime kaudella mie olin ympäristölautakunnassa ja kulttuurilautakunnassa, joista perusturvalautakunta itsessään eroaa jo hyvinkin paljon. Huomiona myös toisiin lautakuntiin on myös se, että perusturvalautakunnassa istuu sellaisia valtuutettuja, jotka ovat päivittäin tekemisissä käsiteltävien asioiden kanssa, jonka seurauksena he tietävät faktoista jo etukäteen - joten mie oon siellä ihan suu auki ihmettelemässä, kun en vielä tajua ihan kaikkea, mistä puhutaan. Onneksi jo jonkin verran kokouksissa istuneena tiedän, että ei sole poka ku kysästä, niin kyllä saa selvennystä asioihin! :)


Anna Enbuske
toiselle nuvakaudelle selvinnyt tuttu kirjoittelija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.