torstai 18. huhtikuuta 2013

Alkuvuoden häslinkiä


Kirjottelenpas nyt ensimmäistä kertaa tänne blogiin ja kirjoitan samantien paljon ja laajalta alalta. Ensin voisi olla ihan hyvä esittäytyä, niin tiedetään kuka puhuu. Olen siis Eelis ja olen tämän nuvan varapuheenjohtaja ja tulen aina välillä kertoilemaan kaikenlaista asiaa lähinnä nuorisovaltuuston ja nuorisohallituksen kokouksista, joista myös kaksi muuta puheenjohtajiston jäsentä kirjoittavat vuorotellen. Tiedä vaikka tästä innostuisi enemmänkin =)
                     
Alkuvuosi on otsikon mukaisesti ollut jonkinmoista häslinkiä ja kokouksia on piisannut. Uusi ja hieno NuVa  starttasi tammikuun 17. päivä. Jotakuinkin päivänpituisessa järjestäytymiskokouksessa päätettiin edustajat lautakuntiin ja samalla myös nuorisohallitus sai muotonsa. Nuorisovaltuustolla on siis puhe- ja läsnäolo-oikeus kaikissa lauta- ja johtokunnissa, eli ollaan tosi hyvin edustettuna! Kaupungin "normaaleiden" lauta- ja johtokuntien lisäksi valittiin edustajat aluelautakuntiin ja laitettiin työryhmät käyntiin. Mm. Tiedotus- ja markkinointityöryhmän aikaansaannoksia saatte ihastella jossain vaiheessa tätä vuotta.
                       
Koska vastavalitut ja eteenkin vanhemmat nuvalaiset eivät ole kaikkitietäviä, järjestettiin nuvalaisille ryhmäytymispainotteinen koulutusviikonloppu, jossa jaettiin viisautta ja tutustuttiin uusiin tuttavuuksiin. Koulutusviikonlopussa oli mukana myös Ranuan nuorisovaltuusto. Ensiksi valtuutetut saivat koulutusta uuden aloitekanava nimisen palvelun käyttöön, jonka aikana pohdittiin nuorten vaikuttamismahdollisuuksia ja osallisuutta. Koulutussession jälkeen ajoimme leirikarin leirikeskukseen, jossa ryhmäydyimme muun muassa pelien ja nuotion sytyttämisen (jäisillä puilla) avulla. Sunnuntaina ajelimme takaisin Rovaniemelle, jossa meille pidettiin monipuolinen workshop (tai jotain sinne päin) siitä, miten olla vaikuttava. Itse pidin tästä koulutuksesta eniten =)
                     
Sitten päästäänkin jo lähemmäs nykyhetkeä. Nuorisohallitus kokoontui ensimmäisen kerran 20. päivä maaliskuuta ja kokouksessa käsiteltiin mm. oppilaskuntatukia ja blogin pitoa, jonka seurauksena tänne nyt kirjotan.

Sitten vielä tuoreempia uutisia. Suomen nuorisovaltuustojen liiton Lapin piirin ylimääräinen vuosikokous pidettiin 26.3 kaupungintalolla. Paikalla oli edustajia Rovaniemeltä  ja Kemijärveltä. Lapin piiri on Oulun ohella ollut horroksen kaltaisessa tilassa jo muutaman vuoden, eikä toimintaa ole ollut ollenkaan. Nyt päätettiinkin ottaa homma haltuun ja valittiin upouusi ja säihkyvä piirihallitus ja puheenjohtajisto. Uusi piirihallitus pyrkii laittamaan piirin parhaansa mukaan kuntoon, jotta seuraavan hallituksen on helppo lähteä pyörittämään toimintaa.

Eelis Palokangas
1. VPJ


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.