tiistai 5. huhtikuuta 2011

Istumista kerrakseen

Maaseutulautakunnan kokous 29.03.2011
klo:13.00...

Hieman jännityksellä kävelin aukinaisesta ovesta sisään ja istuuduin muiden mukana pöydän ääreen. Minua katseli monta uteliasta silmää ja pian ensimmäinen heistä esitteli itsensä. Vuoron perään jokainen tervehti toistaan ja sain esittäytyä. Vaikka olinkin nuorena ihmisenä vanhojen konkareiden joukossa minut otettiin hyvin vastaan. Päällimmäisenä varmasti mieleen kokouksesta jäi erilaiset vireillä olevat hankkeet mm. Koiravaljakkoyritykset laadulla menestykseen, joka on Lapin yliopiston hanke. Tarkempaa tietoa voi lukea rovaniemen kaupungin sivuilta maaseutulautakunnan esityslistasta. Lisäksi itseäni kiinnosti suuresti Lappilainen Green Care- hanke joka tulevaisuuden hoitotyötä ja näkemystä ajatellen liittyy minun tulevaan koulutukseeni. Tärkeänä asiana nousi myös maaseutuyrittäjien sähköinen viestintä. Millä tavalla yrityksiä voisi tuoda näkyviin wed ja mobiili verkostojen kautta. Hienona ideana saimme kuulla esityttelyn LaplandApp (tuotteesta) jolla tuotaisiin Lapin matkailu ja maaseutuyrityksiä kartalle.
Itse en vielä uskaltanu ääntä kokouksessa käyttää mutta varmasti tulevaisuudessa kokemusta rikkaampana tuon nuorten näkemystä asioihin.

Perusturvalautakunnan kokous 29.03.2011
klo:17.00...

Päiväni ei suihkaan loppunut yhteen kokoukseen. Edellisestä selvittyäni piipahdin nopeasti omilla asioilla ja kiiruhdin jo seuraavaan istuntoon. Kaupungintalon aulassa minua olikin jo vastassa isompi joukko ihmisiä. Hetken aikaa odotettuamme joku päästi meidät toiseen kerrokseen ja kokoushuoneeseen. Kokous aloitettiin kahveilla ja esittäytymisellä. Niinkuin edellisessäkin, minut otettiin hyvin joukkuun. Odotan parin tunnin mittaista kokousta enkä osannut todellakaan varautua istumaan paikallani yli kolmatta tuntia. Vaikka listassa käsitelvät asiat olivatkin mielenkiintoisia ja lähellä omaa työtäni, kyllä istumalihakset joutuivat kovalle koetukselle. Ennen listassa käytäviä asioita meille pidettiin kaksi erinäistä sosiaali- ja terveyshuoltoon liittyvää esittelyä. Suurena muutoksena varmasti niin hyvässä kuin huonossa mielessä tulee olemaan Etelä- ja Pohjois terveydenhuoltotiimin yhdistyminen Koskitiimiksi. Tämä sai paljon hyvää ja huonoa palautetta kokouksessa ja oli isona puheenaiheena. Toivonkin että me nuoret myös miettisimme mihin muutos meidän mielestämme vaikuttaa. Tärkeimpänä käsiteltävistä lista asioista kokisin  ydinkeskustan hammashuollon tilojen siirtymisen Pienteollisuutaloon, jonne siirtyisivät myös kotihoito ja eläkeläisille omat tilat. Tällainen muutos tuo varmasti toimivuutta hammashuoltoon mutta samalla lisää maakunnista tulevian välimatkoja. Muita ajankohtaisia asioita olivat päivystyksen jäsjestäminen Lapin sairaanhoitopiirin alueella ja Mielenterveys- ja päihdeohjelman laatiminen.
Lähdin kokouksesta kaksikymmentä yli kahdeksan koska minulla oli vielä kaupassa käynti ennen kotiin menoa. Ilmeisesti kokous oli loppunut lähempänä yhdeksää.
Kaikinpuolin minulle kuitenkin jäi positiivinen olo kokouksista ja odotan hyvillä mielin seuraavia tapaamisia.

- Janita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.